Први пут представљен руски тешки дрон „Охотник“ (фото)

Пратите нас
На интернету се појавила прва фотографија на којој се вероватно налази руска тешка ударна беспилотна летелица „Охотник“, преноси „Росијска газета“.

Поменута фотографија је постављена на Твитер, а лист преноси да је крилата машина са специјалним сензорима, конструисана по шеми „летећег крила“ вероватно фотографисана на једном од аеродрома. У коментарима фотографије на Твитеру примећено је да је руски „Охотник“ сличан америчкој палубној беспилотној летелици Х-47В.

Како преноси амерички лист „Драјв“, позивајући се на отворене изворе на мрежи, неки руски ловци пете генерације Су-57 већ су имали контуре „Охотника“.

У децембру 2018. године, заменик министра одбране Русије Алексеј Криворучко изјавио је да ће први лет беспилотне летелице бити одржан у пролеће 2019. године.

У јулу је беспилотна летелица проглашена прототипом руског ловца шесте генерације, а у јуну 2018. године први пут је изашла под отворено небо. Информације о конструисању „Охотника“ појавиле су се 2012. године, када се тврдило да су за стварање ударне беспилотне летелице тежине до 20 тона задужене компаније „Сухој“ и „МиГ“. Дизајн летелице подразумева опремање по модуларној шеми која ће омогућити промену терета у зависности од врсте борбене мисије. Максимална брзина летелице процењује се на 1.000 километара на сат. Летелица ће бити увеедна у редове ратне авијације до 2020. године. Буџет за пројекат процењује се на 1,6 милијарди рубаља.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала