Катастрофа у Бразилу: Пукла брана, нестало најмање 200 људи (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Пратите нас
Рударска брана која је пукла данас на југоистоку Бразила поплавила је подручје у близини насеља Вила Фертеко, што је изазвало страх од ширења токсичног отпада и могућег загађења животне средине.

Бразилска рударска компанија Вале СА доставила је данас саопштење у коме је навела да још нема информације о евентуалним жртвама или повређенима на брани у држави Минас Жераис, али су пренели да је рударски отпад стигао до насеља Вила Фертеко и до административне канцеларије државе Минас Жераис.

РТ преноси да је нестало најмање 200 људи.

Делови града су евакуисани и локални ватрогасци су спасавали људе хеликоптером и копненим возилима, преноси Танјуг позивајући се на АП.

Локални телевизијски канал „ТВ Рекорд“ приказао је ватрогасни хеликоптер који је летео неколико центиметара од тла док је подизао жену прекривену блатом из отпада.

Други локални ТВ канал приказао је видео-снимак на коме ватрогасци објашњавају које је подручје угрожено рударским отпадом.

Председник Жаир Болсонаро објавио је на Твитеру да жали због овог инцидента, као и да је послао тројицу министара у ову област, преноси агенција.

Још једна брана којом управља највећа рударска компанија у Бразилу, Вале и аустралијска рударска компанија БХП Билитон срушила се у Маријани, Минас Жераис, 2015. године, што је био директни узрок за 19 смртних случајева и пресељење више стотина људи из њихових кућа, то се сматра највећом еколошком катастрофом у бразилској историји.

Два сата након несреће, акције Вале пале су за 10 одсто на Њујоршкој берзи, саопштио је АП.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала