Црвени метео-аларм у Србији, пашће нових 40 центиметара снега

© AP Photo / Darko VojinovicСнег у Београду
Снег у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
У већем делу земље на снази је црвено метео-упозорење, јер се током ноћи и ујутру очекују обилне снежне падавине. Због снега који пада у већем делу земље саобраћај је успорен и отежан. Путари су спремни, али најављено је и до тридесет центиметара снега, преноси РТС.

Најављује се да ће пасти нових 15 до 30, а понегде и више од 40 центиметара снега. Могуће је и стварање снежних наноса. Престанак падавина очекује се сутра по подне. Јутарња температура ће бити од минус пет до један, дневна од минус два до три степена. Због снега у Београду који непрекидно пада неколико сати, саобраћај је био успорен, а у појединим деловима града улице су биле готово потпуно блокиране због препречених аутобуса. 

Због снега и колапса у саобраћају, многи су каснили на посао. Први часови у београдским школама били су у окрњеном саставу — са мањим бројем ученика и професора. Поједине градске линије су биле скраћене, а било је и застоја трамваја и тролејбуса. 

У Београду се очекује повећање снежног покривача од 15 до 30 центиметара, а температура до минус један степен.

Сви магистрални путеви су проходни. Због најављених нових снежних падавина, у Ивањици је и даље на снази ванредна ситуација.

Због снега и смањене видљивости јутрос се у Рудовцима код Лазаревца, преврнуо аутобус који је превозио раднике „Колубаре“. Повређене су три особе. Према последњим информацијама, у протеклих 11 сати у Београду су се догодиле 52 саобраћајне несреће. У судару два градска аутобуса у Новом саду повређено је 10 особа.

У „Путевима Србије“ тврде да су све важније саобраћајнице проходне. На терену је 2.200 путара са више од 1.200 возила, камиона и машина за чишћење снега. Обилније снежне падавине очекују се до суботе у већем делу земље. Зато ће саобраћај бити успорен.

Возачима апел да прилагоде брзину отежаним условима вожње, уз обавезно коришћење зимске опреме. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала