Мадуро: Војни дезертери у Колумбији планирају преврат у Венецуели

© AP Photo / Fernando LlanoВојна парада поводом обележавања годишњице смрти бившег председника Венецуеле Уга Чавеса у Каракасу
Војна парада поводом обележавања годишњице смрти бившег председника Венецуеле Уга Чавеса у Каракасу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Венецуеле Николас Мадуро објавио је да је пронађена група војних дезертера који су побегли у Колумбију и планирали да поделе Оружане снаге Венецуеле.

„Суочавамо се са заверама и побеђујемо их сваки дан. Група војних дезертера постали су плаћеници колумбијске олигархије и уротили се како би из Колумбије поделили националне оружане снаге под мојом командом“, рекао је Мадуро.

Само дан пре те изјаве, опозициони лидер Хуан Гваидо, који се прогласио за привременог председника Венецуеле, заклео се да ће задобити подршку војске која је и даље лојална Мадуру.

Председник Венецуеле је раније у интервјуу за Спутњик тврдио да је амерички председник Доналд Трамп наредио колумбијској влади и мафији да га убију како би добили приступ венецуеланској нафти.

У Венецуели су 21. јануара почели масовни протести против актуелног председника Венецуеле Николаса Мадура. Председник Парламента Венецуеле Хуан Гваидо се 23. јануара прогласио за привременог шефа државе. Сједињене Америчке Државе и низ других земаља су признале Гваида и захтевају од председника Венецуеле Николаса Мадура, ког не сматрају легитимним шефом државе, да не дозволи насилне акције против опозиције. Мадуро је Гваида назвао „марионетом Сједињених Америчких Држава“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала