Кремљ: Путина увек прати преводилац

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и председник САД Доналд Трамп на самиту Г20 у Аргентини
Председник Русије Владимир Путин и председник САД Доналд Трамп на самиту Г20 у Аргентини - Sputnik Србија
Пратите нас
Председника Русије Владимира Путина на међународним догађајима увек прати преводилац, прокоментарисао је портпарол Кремља Дмитриј Песков извештаје медија да је разговор између лидера Русије и Сједињених Америчких Држава у Аргентини одржан без америчког преводиоца који би могао да потврди његов садржај.

„Што се тиче боравка председника Путина у Аргентини, он је на маргинама самита имао велики број епизодних успутних сусрета. Нас се не тиче ко је тамо био са својим преводиоцем, а ко није. Са председником Путином је увек и његов преводилац. То је наш посао и ту имамо потпуну стабилност и потпуни ред“, објаснио је Песков новинарима.

Говорећи о текстовима о тој теми у западној штампи Песков је напоменуо да је „медијска хистерија по правилу неоснована“.

„Тим пре што у свим епизодама које се тичу председника Трампа постоји апсолутно хистеричан приступ који се обично не ослања на нешто реално“, прецизирао је портпарол Кремља.

Састанак председника САД и Русије, Доналд Трамп и Владимир Путин, у Хелсинкију - Sputnik Србија
Ко спречава састанак Путина и Трампа

Позивајући се на изворе, лист „Фајненшел тајмс“ је објавио да је председник Доналд Трамп на догађају у оквиру самита Г20 у Буенос Ајресу у новембру 15 минута разговарао са руским председником Владимиром Путином без преводиоца и стенографа са америчке стране. Лист је додао да је разговор одржан у позоришту „Колон“ када су учесници самита излазили из зграде. Према информацијама листа, за столом су седели Трамп, Меланија Трамп, Путин и Путинов преводилац, али не и Трампов помоћник. Њих четворо су међу последњима који су напустили позориште.

Према речима једног руског званичника, двојица лидера разговарала су о спољнополитичким питањима, укључујући инцидент у Керчком мореузу и сукоб у Сирији, пише лист. Они су такође разматрали када би могли да одрже званични састанак, рекао је званичник. Он је навео да је одсуство Трампових преводилаца и асистената последица „другачијег система“ који користи Бела кућа у поређењу са руским стандардима. Према његовим речима, руски председник цео дан има пратњу, док у САД постоји другачији систем.

Раније је Трамп отказао састанак са Путином на маргинама самита Г20 због инцидента у Керчком мореузу, када су украјински војни бродови нелегално прешли границу Русије, а затим задржани од стране надлежних руских служби.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала