Италија потонула у рецесију

© Sputnik / Владимир СударИталијанска застава у Равени
Италијанска застава у Равени - Sputnik Србија
Пратите нас
Италија је потонула у рецесију, преносе светски медији. Према првим резултатима у четвртом кварталу, економија те земље је ушла у рецесију, што је уједно и први пут после 2013. године да нека земља ЕУ толико потоне.

Према објављеним подацима, италијанска економија пала је 0,2 одсто у последњем кварталу 2018. године, а то, после пада од 0,1 одсто у претходном, трећем кварталу, значи улазак у рецесију.

Влада Италија такође води рат са Бриселом због дефицита у буџету за који се сматра да је оштетио тржиште, што је у Италији довело до пада економије и последично рецесије. Премијер Италије Ђузепе Конти рекао је да се побољшање ситуације може очекивати у другој половини 2019. године.

Раст економије те европске земље у 2018. години износио је тек 1 одсто, што представља пад у односу на раст од 1,6 одсто у 2017. години.

Италија је једна од највећих европских економија и током прошле године имала је много проблема, што је створило страх од понављања судбине Грчке. Иначе, то је први пут од 2013. да је једна велика европска земља, чланица Г7 ушла у рецесију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала