Шта је Тачи данас обећао Болтону и Мичелу

© AP Photo / Visar KryeziuХашим Тачи
Хашим Тачи - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовски председник Хашим Тачи објавио је да је вечерас разговарао са саветником за националну безбедност америчког председника Џоном Болтоном и помоћником америчког државног секретара Весом Мичелом, поручивши им да је Приштина спремна да настави дијалог са Београдом у циљу постизања свеобухватног решења и помирења.

„Разговарао сам са Весом Мичелом. Косово је јединствено и потпуно свесно историјске прилике да се постигне коначни, свеобухватни, правнообавезујући споразум који ће омогућити напредак у помирењу са Србијом и наш пут ка чланству у евроатлантској породици народа“, написао је Тачи на Твитеру.

​РТК је пренела да је Тачи Болтону обећао да ће Косово остати одговорно и да ће бити јединствено у наставку дијалога, као што је затражио председник Трамп.

„По подне сам имао телефонски разговор са саветником за националну безбедност САД, амбасадором Џоном Болтоном. Разговарали смо о дијалогу између Косова и Србије, као и о трајном (вечном) пријатељству са САД“, написао је на Твитеру.

Како је рекао, убеђен је да ће се дијалог ускоро наставити и да ће се окончати свеобухватним споразумом, што ће резултирати обостраним признањем и учлањењем у НАТО, ЕУ и УН.

„Косово је увек било на страни САД и наше пријатељство биће вечно“, написао је Тачи, преноси Танјуг.

​​Болтон је јуче звао и косовског премијера Рамуша Харадинаја, а како је рекао потпредседник Алијансе за будућност Косова, Аријан Ђини, тема тог разговора биле су таксе на српску робу.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала