Лавина затрпала ауто-пут у Италији, заробљено на хиљаде возила, траје евакуација

© AP Photo / ANSA/G.NewsКолона возила у Италији
Колона возила у Италији - Sputnik Србија
Пратите нас
Хиљаде возила данас је због обилног снега остало блокирано у колони дугој 16 километара на главном алпском ауто-путу који повезује североисточне делове Италије са Аустријом, Немачком и другим областима северне Европе, а спасено је 200 људи који су сатима били заглављени у аутомобилима и аутобусима.

Ауто-пут А22 блокиран је од раних јутарњих сати, а италијански званичници за блокаду криве камионе и аутомобиле који нису били опремљени обавезном зимском опремом и ланцима, а на путу их је затекла снежна олуја, преноси Танјуг.

Портпарол ватрогасно-спасилачке службе покрајине Болцано рекао је да је тешко проценити колико возила има у колони, али је навео да их има „на хиљаде“, преноси Ројтерс.

Према његовим речима, ватрогасним возилима евакуисано је око 200 људи из блокираних возила, у леденим временским условима.

Због невремена је више тешких возила која нису имала опрему за вожњу у зимским условима проклизало и нагло скренуло с пута, блокирајући саобраћај.

Јутрос је лавина затрпала исти ауто-пут у Италији, али на тој деоници — која води ка Бренерском превоју и даље у Аустрију — у том тренутку није било возила.

Саобраћај је донекле успостављен у касним поподневним сатима, али је велики број возила и даље заглављен.

Нема података да је ико повређен.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала