Песков: Спутњик прогонe у Великој Британији

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаДмитриј Песков на годишњој великој конференцији за штампу председника Русије Владимирa Путинa
Дмитриј Песков на годишњој великој конференцији за штампу председника Русије Владимирa Путинa - Sputnik Србија
Пратите нас
РТ и Спутњик прогоне у Великој Британији, што тера Москву да се запита да ли британски медији раде у складу са законом у Русији, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„У Великој Британији су наши медији — РТ и Спутњик — мете прогона. Њихово право на рад, на ширење информација, на прикупљање информација се ограничава. То тера руску страну да на најпажљивији начин обрате пажњу на то да ли британски медији раде у складу са законом (Русије)“, рекао је Песков на форуму „Дан медија“.

Раније је француски лист „Поинт“ писао да је на састанку са француским новинарима Макрон изјавио да је један од вођа покрета „Жути прслуци“ Ерик Друе „медијски производ, производ друштвених мрежа“. Такође, лист наводи да је председник Француске рекао да су „Жути прслуци“ добијали консултације из иностранства, а да њихову активност подржавају „налози купљени на друштвеним мрежама и тролови“, међу којима је, наводно, издвојио РТ и Спутњик.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала