Није комета ни астероид: Угледни астроном са Харварда жестоко критикован због ставова

Пратите насTelegramOdyssey
Упркос снажном противљењу научне заједнице, астрофизичар и космолог Ави Лоуб, шеф Одељења за астрономију на Универзитету Харвард, наставља да заступа теорију да је свемирски објекат назван Оумуамуа, који се налази у међузвезданом простору, и пролази кроз Сунчев систем Земље, део свемирског брода ванземаљаца.

Он тврди да су остали астрономи изгубили своју „дечачку радозналост“ и да су превише уплашени могућности да нису у праву.

У интервјуу који је недавно дао за „Чикаго трибјун“, Ави Лоуб је саопштио да ради на једначини која ће доказати да је необичан међузвездани објекат — Оумуамуа — који се тренутно креће орбитом Јупитера, заиста део ванземаљског свемирског брода.

Он не сматра да је Оумуамуа комета или астероид, као што његове колеге претпостављају, већ да је „лагано једро које је некада покретало напредан технолошки уређај“. Лоуб истиче да се међузвездани објекат креће превише брзо за једну инертну стену, као да га нешто гура отпозади.

Астроном са Харварда одбацује могућност да је у питању комета, будући да објекат нема ништа што подсећа на реп комете.

Лоуб верује да је у питању „километар дугачко и један милиметар танко и лагано облоидно једро“, које је толико лако да је у стању да „ухвати“ сунчеве зраке и да их искористи као погон за кретање кроз свемир.

Овакви ставови угледног астронома Авија Лоуба о свемирском објекту Оумуамуа наилазе на жестоке критике његових колега, који га оптужују за сензационализам и објављивање теорија у које ни сам не верује.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала