Капетан брода „Норд“ задржаног у Украјини вратио се на Крим

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаКапетан брода "Норд" Владимир Горбенко на суду
Капетан брода Норд Владимир Горбенко на суду - Sputnik Србија
Пратите нас
Капетан брода „Норд“ Владимир Горбенко, који је притворен у Украјини од марта прошле године, вратио се на Крим и осећа се добро, саопштила је његова мајка Евгенија Горбенко.

„Мој син је код куће. Вратио се у суботу. Он се осећа добро“, рекла је Горбенкова за Спутњик.

Руски риболовачки брод Норд кога су заплениле украјинске власти - Sputnik Србија
Посада руског брода размењена за седам украјинских морнара

Портпаролка власника брода, Риболовачког колхоза „1. мај“, Ана Шевељова потврдила је да се капетан брода „Норд“ налази у Русији.

„Да, капетан је у Русији. Његов повратак је његов лични успешан пројекат. Не осећа се баш најбоље и извињава се: чим буде спреман, он ће говорити о свему“, рекла је Шевељова новинарима.

Украјинска полиција је 4. фебруара издала је потерницу за Владимиром Горбенком, капетаном руског брода „Норд“, као за несталим. Према информацијама објављеним на сајту Министарства унутрашњих послова Украјине, човек је нестао 26. јануара у граду Мелитопољу, у Запорошкој области. У Украјини је такође у вези са нестанком капетана покренут кривични поступак за „убиство са предумишљајем“.

Украјински граничари су 25. марта 2018. године задржали брод „Норд“ са десет чланова посаде који плови под заставом Русије у Азовском мору. Девет морнара успело је да се врати на Крим, од којих је седам резултат размене за украјинске морнаре, притворене због криволова и кршења границе Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала