Лавров упозорио Помпеа: Не мешајте се у ситуацију у Венецуели

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је у телефонском разговору са државним секретаром САД Мајком Помпеом упозорио званични Вашингтон да се не меша у унутрашње ствари Венецуеле, укључујући и војним путем, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.
Венецуела - Sputnik Србија
Венецуеланске власти спремне на дијалог са опозицијом

Приликом разговора о актуелним спољнополитичким питањима Лавров је упозорио Помпеа да би свако мешању у унутрашње ствари Венецуеле представљало кршење међународног права.

„Изражена је спремност да се одрже консултације о ситуацији у Венецуелу у складу са Повељом УН“, додали су у Министарству.

Прошле недеље је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова саопштила да је одлука о употреби силе у Венецуели већ донета у САД, као и да је у току операција која треба да послужи као покриће за војну интервенцију. Захарова је тада нагласила да би потенцијално мешање САД представљало кршење међународних норми УН.

Она је додала да се САД не брину за судбину Венецуеланаца. Заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков је навео да ће војна инвазија на Венецуелу довести до крвопролића и последица које ће се одразити и ван земље.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала