Шпански амбасадор пита Чанка: Ви издајете уверења о демократичности

© Tanjug / Тања ВалићНенад Чанак
Ненад Чанак - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадор Шпаније Мигел Фуертес у писму лидеру Лиге социјалдемократа Војводине Ненаду Чанку негодује због његове оцене о демократичности у Шпанији и позива га да се с том темом боље упозна. Упутио га је на најновију листу Фридом хауса, који државе у свету рангира управо према степену демократичности.
Протести у Мадриду – „За уједињену Шпанију, избори сада“ - Sputnik Србија
Тресе се Шпанија: Премијера сатерују у ћошак због Каталоније

Мигел Фуертес, наиме, каже да је изненађен оценом Ненада Чанка да је референдум у Шпанији „завршио масовним кршењем људских права и држањем политичких затвореника“, а што је, како је лидер ЛСВ навео, утврдио након боравка у Барселони где је, како је сам казао, био како би „пратио демократичност референдумског процеса“.

„Не знам које су Ваше квалификације да издајете 'уверења о демократичности', али Вам достављам, ради бољег информисања Индекс демократичности 2018 који је објавио The Economist Intelligence Unit, из кога ћете видети — претпостављам са изненађењем — да је Шпанија једна од 20 земаља у свету са пуном демократијом“, навео је шпански амбасадор.

Фуертес је Чанку проследио и део листе последњег извештаја „Фридом хауса“ из које ће, како га је упутио, сазнати да је Шпанија добила 94 поена, исто као Естонија, Исланд и Немачка.

„Надам се да ће Вам ове информације бити од користи приликом саопштавања Ваших 'пикторескних' мишљења и давања квалификација о демократичности“, поручио је амбасадор Фуертес, а саопштила Амбасада Шпаније у Србији.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала