00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
17:00
60 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

„Кувајте са Спутњиком“: Сармa у листовима винове лозе ( видео)

© Јутјуб/СпутњикСарма од винове лозе
Сарма од винове лозе - Sputnik Србија
Пратите нас
Овог викенда завијајте са Спутњиком сарму од винове лозе. Служи се уз сос од јогурта и белог лука. Ево и видео-рецепта.

Састојци:

листови винове лозе (могу и конзервирани),

1 килограм говедине,

100 грама пиринча,

1 везица коријандера,

1 везица босиљка,

1 везица першуна,

1 везица нане,

со,

бибер,

2 чесна белог лука,

100 грама нара,

250 милилитара воде.

 

Сос:

пола литра јогурта,

пола кашичице шећера,

прстохват соли,

пола кашичице лимуновог сока,

2 чесна белог лука.

Начин припреме:

Очистимо нар, исецкамо бели лук, зелен, додајемо остале састојке за надев и све то добро и темељно промешамо. Додајемо воду, да би надев био сочнији.

Узимамо конзервиране листове винове лозе, проверавамо укус и у случају да су слани, детаљно их перемо у хладној води.

Затим узимамо један по један лист и унапред припремљен надев стављамо на унутрашњу страну листа. Класична толма би требало да буде величине малог прста. Слажемо толму у шерпу, поклопимо тањиром и налијемо водом. По жељи, по врху стављамо крупнију парчад диње. Диње дају јелу префињен укус. Кувамо 40 минута на средњој ватри.

У тигању на средњој ватри отопимо 200 грама путера и загревамо га док не добије карамелизовану боју.

За сос ситно исецкамо свежу нану (може и сува), бели лук, додајемо јогурт, шећер, со, лимунов сок и све ове састојке промешамо.

Припремљену толму сервирамо на тањир, наливамо карамелизованим путером и посипамо циметом. Припремљени сос од јогурта најбоље служити одвојено.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала