Кустурица, Депардје, Ле Пенoва и Асад стижу на Крим

© Sputnik / Evgeniy Biyatov / Уђи у базу фотографијаЖерар Депардје ужива у кримском вину.
Жерар Депардје ужива у кримском вину. - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски режисер Емир Кустурица и француски глумац Жерар Депардје позвани су да учествују на јубиларном Јалтинском међународном економском форуму, који ће се одржати у априлу на Криму.

Копредседник друштвене организације „Пословна Русија“ и организационог комитета форума Андреј Назаров, током одржавања Руског инвестиционог форума у Сочију, рекао је да је у делу програма „Гастрономски туризам“ планиран долазак Жерара Депардјеа, као и других познатих људи који се баве винарством, као што је режисер и музичар Емир Кустурица. Према његовим речима, биће још низ познатих људи чија се имена засад неће откривати.

Међутим, како је најављено, највећа делегација долази из Француске, а предводиће је лидерка политичке партије „Национални фронт“ Марин ле Пен и сиријска делегација на челу са председником Сирије Башаром Асадом.

Глумац Стивен Сигал - Sputnik Србија
Стивен Сигал оснива винарију у Русији (фото)

Главна тема, десетог по реду форума на Јалти биће „Свет. Русија. Крим. Нова светска реалност“. Организатори обећавају да ће овогодишњи форум по величини и квалитету бити бољи од претходна четири. Очекују се више од 3.000 учесника из око 100 земаља.

Током одржавања Руског инвестиционог форума у Сочију, вицепремијерка и министарка финансија Крима Ирина Кивико позвала је и градске челнике и привреднике Новог Пазара, Сјенице и Тутина да посете форум на Јалти.

Српска делегација је на штанду Кримског полуострва дочекана и угошћена кримским јабукама, а кримска министарка је нашој делегацији даривала и књигу „Сви путеви воде на Крим“. 

Међународни економски форум на Јалти ће бити одржан од 17. до 20. априла. Прошле године је на форуму потписано 70 споразума вредних 165 милијарди рубаља, а сада је задатак удвостручити ове бројке.

Форум ће, као и претходне године, бити одржан у хотелу „Мрија“, који је отворен на Јалти 2014. године, а који је проглашаван за најбоље луксузно одмаралиште на свету.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала