Улазимо у опасну област: Тачи на скупу Велико финале — Косово и Србија

© AP Photo / Visar KryeziuХашим Тачи
Хашим Тачи - Sputnik Србија
Пратите нас
У Приштини се одржава конференција на тему „Глас народа, велико финале Косова и Србије“.

Обраћајући се присутнима на конференцији, међу којима су и представници две најутицајније опозиционе партије Демократског савеза Косова и „Самоопредељења“, председник привремених приштинских институција Хашим Тачи је рекао да је дошло време да се по страни оставе анимозитети који су довели до трагедије на Косову.

Ненад Поповић - Sputnik Србија
Ненад Поповић о Дачићевој поруци да је разграничење предлог Београда за Косово

„Нема сумње да ако се не договоримо ове године, улазимо у опасну област и дестабилизујемо регион. Не можемо имати већу гаранцију од америчких обећања и речи“, казао је Тачи на конференцији коју је организовао РИДЕА институт.

Према Тачијевом мишљењу, разговори у Бриселу неће бити лаки. Он је уверен да ће се о платформи за дијалог расправљати и да ће се то прослеђивати парламенту.

Пред представницима опозиционих странака, које се противе његовој идеји о корекцији границе, Тачи је рекао да је политички спектар на Косову јединствен по питању дијалога.

„Сви имамо јединствен став у погледу онога што би требало да буде име и презиме коначног споразума са Србијом“, казао је Тачи и додао да статус кво није добар за Косово.

„Сви знамо да је дијалог са Србијом неизбежан и неопходан. Желимо да појаснимо наш однос са Србијом уз подршку ЕУ и САД, на првом месту. Већ више од једног века имамо лоше односе и непријатељство према Србији, али је време да све то напустимо и постигнемо коначан договор са Србијом“, рекао је Тачи, пренео је приштински „Зери“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала