Лавров: Европа се уморила

© ТАСС/POOL / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Пословни кругови ЕУ су уморни од санкција и конфронтација и спремни су да наставе сарадњу са Русијом, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров на брифингу Асоцијације европских банака.
Амерички војници пролазе поред зграде за противракетну одбрану у Девеселу у Румунији - Sputnik Србија
Русија: ЕУ ће тек имати разлога за бригу

„Без обзира на потешкоће, а оне постоје, нико их не крије, осетило се да су пословни кругови уморни од санкција и конфронтација и да су заинтересовани за наставак свеобухватне сарадње“, рекао је Лавров, подсетивши окупљене на низ састанака руских званичника са представницима европске привреде у последње време. 

Он је истакао да нема објективних разлога за даљу деградацију односа ЕУ и Русије и нагласио да и даље постоје покушаји да се Русија представи као претња.

Руски министар је додао да је циљ демонизације Русије стварање завесе за решавање геополитичких задатака.

„Наставља се курс повећања војне активности НАТО-а и инсталирање војне инфраструктуре Алијансе у близини руских граница“, изјавио је Лавров.

Односи Русије и САД

Што се тиче односа Русије и САД, корен несугласица се налази у самој Америци, а Москва не осећа никакво задовољство због тога, казао је Лавров.

„Чини ми се да је суштина проблема у ономе што се дешава у САД. Искрено, ми не осећамо никакво задовољство због тога што се дешава. Међутим, ми то нисмо започели“, објаснио је Лавров.

Према његовим речима, вара се свако ко говори да су тренутни однос и санкције САД према Русији „казна за Крим“.

„Све то је почело још за време председника Обаме“, навео је шеф руске дипломатије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала