Москва: Решење за Косово мора одговарати унутрашњем законодавству Србије

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је став Русије о идеји о разграничењу Косова остао непромењен – решење косовског проблема треба да одговара интересима српског народа, да буде засновано на међународном праву и у складу с унутрашњим законодавством Србије.
Марија Захарова - Sputnik Србија
Москва не верује шта Рама прича

„Наш став је непромењен. Он се одликује не само постојаношћу него и логиком. А та логика је веома проста: питање како ће бити решена та ситуација јесте пре свега питање да ли то решење одговара интересима српског народа. Оно, такође, дефинитивно треба да буде засновано на међународном праву и да одговара унутрашњем законодавству Србије“, рекла је Захарова одговарајући на питање новинара да ли ће Русија подржати споразум о разграничењу Косова уколико он буде закључен и да ли је идеја о разграничењу у складу с Резолуцијом 1244. 

Захарова је додала да је став Русије с једне стране састављен од много компоненти, а с друге заснован на јасном и недвосмисленом приступу решењу тог питања.

Питање новинара на редовној конференцији за медије било је постављено поводом изјаве министра иностраних послова Србије Ивице Дачића, који је 19. фебруара рекао да је „разграничење званични предлог Србије за разрешење косовског питања у дијалогу с албанском страном, али да још није одређено где би била линија разграничења“. 

Дачић је касније прецизирао да је „разграничење једна од идеја за решавање косовског питања, да председник Србије и влада воде државну политику, а да ће се о договору с Приштином, ако до њега дође, свакако коначно изјаснити највиши државни органи и грађани Србије“. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала