Дачић: ЕУ је љубоморна, имамо доста проблема са њом

© Tanjug / Раде ПрелићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
„Имамо доста проблема са ЕУ зато што они не дозвољавају да ми укинемо визе неким земљама којима они нису укинули визе, па су онда осетљиви – да не кажем љубоморни – када ми укинемо визе Кини или неким другим земљама и стално врше притисак на нас да променимо те одлуке“, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић.

Европска унија не дозвољава да укинемо визе неким земљама и стално врши притисак да повучемо такве одлуке, изјавио је данас први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и навео да се политика укидања виза показала као исправна и да ће бити настављена.

Нагласио је да се показало да је повећан број туриста у Србији због укидања виза, те да је та политика исправна и да ће бити настављена.

Сматра да много организованије и више треба да учествујемо са туристичком понудом Србије у иностранству и да користимо добре пријатељске везе које имамо са земљама.

„Туризам би могао да буде једна спона између земаља. Ако нас неко боље упозна, сигурна сам да ће нас увек волети“, поручио је Дачић.

Навео је да је туризам једна од веома важних привредних грана, те истакао добру сарадњу са Министарством трговине, туризма и услуга и министром Расимом Љајићем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала