Жарко Паспаљ: Зашто сам отишао из Америке (видео)

© SputnikМаша Радовић и Жарко Паспаљ
Маша Радовић и Жарко Паспаљ - Sputnik Србија
Пратите нас
Жарко Паспаљ, кошаркашка легенда, открио је за Спутњик у којој мери је политика заступљена на спортском терену, да ли би с неким државником одиграо „1 на 1“, али и који му је пораз најтеже пао у каријери.

Легенду југословенске и српске кошарке питали смо и у каквом сећању му је остао период када је као први играч са ових простора позван да игра у НБА и зашто се није задржао у Америци.

„Једноставно, није се потрефило. У питању је неколико месеци, па са те тачке гледишта може да се каже да ми се нешто није посрећило. Дуга прича… Једноставно, ако си добар, онда направиш каријеру на неком другом месту. Да ли сам могао да играм? Сви кажу да сам могао. Тако сам се и осећао. Није се десило. Оно што је можда и најбоља ствар која ми се догодила тамо је што сам стекао пријатељство које траје и дан-данас, са једним дивним човеком који ме је, на крају крајева, и довео тамо. У свему има и оно лоше и оно добро. У ствари, на крају крајева, свако добије оно што заслужи“, истакао је Паспаљ.

На питање како коментарише инцидент који се недавно догодио у Сплиту, када су тамошњи хулигани напали ватерполисте Звезде, некадашњи потпредседник Олимпијског комитета каже:

„Било је и добрих и лоших коментара. У сваком случају, још један доказ да неке ствари никад нису прошле, а питање је да ли ће. Да би те ствари остале по страни, морају неке друге да се реше, а то овога момента није реално. Не бих се чудио да се то настави“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала