Руски амбасадор позван у МИП Шведске

© Фото : U.S. European CommandРуски авион Су-27 пресреће амерички авион РЦ-135У који лети у ваздушном простору изнад Балтичког мора
Руски авион Су-27 пресреће амерички авион РЦ-135У који лети у ваздушном простору изнад Балтичког мора - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство иностраних послова Шведске позвало је на разговор руског амбасадора Виктора Татаринцева након инцидента у којем су учествовали руски и шведски авиони изнад Балтика, јавља телевизија СВТ.
Музаик на куполи у Храму Светог Саве - Sputnik Србија
Запад пун „неверника“; Срби на 7. месту, тик испред комшија

„Министарство иностраних послова Шведске сматра да је та ситуација врло озбиљна. Руски авион је маневрисао некоректно и непрофесионално, на начин који прети безбедности“, изјавила је представница ресора Дијана Кудхаиб.

Према тврдњама Министарства одбране Шведске, почетком ове недеље руски ловац Су-27 приближио се на опасно растојање од 20 метара шведском извиђачком авиону изнад Балтичког мора.

Како је саопштила руска војска, Су-27 се приближио како би открио о чијем авиону се ради, али након што се шведски авион удаљио од руске границе ловац се вратио на аеродром. Руска страна је нагласила да ће пажљиво пратити потенцијално опасне акције других држава, али да при томе сама неће представљати претњу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала