За искључење неке земље са интернета потребне су специјалне мере

Пратите нас
За искључење неке земље са интернета потребне су специјалне мере, изјавила је Наталија Касперска, један од оснивача „Лабораторије Касперски“ и председница групе компанија InfoWatch.

Касперска је навела да се некој компанији, ако се нека нађе на мети, у теорији може блокирати или оборити веб-сајт (DDoS-напад или напад типа престанка рада).

„Могуће је послати ’тројанац‘ и украсти информацију, могуће је напасти инфраструктуру сервера и искључити интернет провајдеру. Међутим, прекид интернета у компанији је привремен и веза се брзо поново успоставља, у зависности од способности системског администратора“, рекла јe Kасперска.

Председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп лично одобрио сајбер-напад на Русију

Према њеним речима, како би се некој земљи искључио интернет, потребно је предузети специјалне мере.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да је мешање САД у рад интернета у Русији могуће.

Позивајући се на изворе, амерички лист „Вашингтон пост“ је саопштио да је Сајбер-команда оружаних снага САД 2018. године извела „офанзивну“ операцију на петербуршку Агенцију за истраживање интернета.

У материјалу се тврди да је сајбер-напад извршен током избора за Конгрес САД. Песков је напоменуо да, с обзиром на то да извори нису именовани, није јасно колико им се може веровати.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала