Трамп: Велика шанса за мог пријатеља Кима

© AP Photo / Evan VucciДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп написао је на Твитеру да ће Северна Кореја напредовати као Вијетнам ако се буде денуклеаризовала, преноси Танјуг.

„Вијетнам се развија као мало која земља у свету. И Северна Кореја биће иста, веома брзо, ако се буде денуклеаризовала“, написао је Трамп уочи сусрета са лидером Северне Кореје Ким Џонг Уном у Ханоју.

„Потенцијал је феноменалан, велика шанса, као ниједна друга у историји, за мог пријатеља Ким Џонг Уна“, додао је амерички председник.

Трамп и Ким ће на самиту у Ханоју имати састанак „један на један“ од 20 минута, док ће сви други састанци које буду имали трајати око два сата, пише у Трамповом распореду који је објавила Бела кућа.

Према том распореду, 20-минутни састанак почеће у хотелу „Метропол“ у 18 сати и 30 минута по локалном времену, након чега ће уследити вечера која ће трајати сат и по, преноси Ројтерс.

Трамп и Ким састаће се и сутра.

То је други самит Трампа и Кима. Први је одржан у Сингапуру у јулу прошле године.

Пре самита са лидером Северне Кореје, Трамп се у Ханоју састао са вијетнамским председником Нгујен Фу Тронгом. 

Трамп и Тронг, који је и генерални секретар владајуће Комунистичке партије Вијетнама, састали су се у председничкој палати, а планирано је да Трамп касније има ручак са вијетнамским премијером Нгујен Ксуан Пуком, преноси агенција Ројтерс.

Двојица лидера присуствовала су и церемонији потписивања неколико комерцијалних трговинских уговора између компанија две земље у области авио-индустрије, међу којима су уговори између „Боинга“ и „Виаџета“, као и америчке компаније „Сабре“ са „Вијетнам ерлајнсом“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала