Њу Делхи представио доказ да је Ф-16 учествовао у нападу на Индију (видео)

© Фото : sandeep bol / twitterФрагмент ракете AMRAAM
Фрагмент ракете AMRAAM - Sputnik Србија
Пратите нас
Индија је представила делове ракете класе „ваздух-ваздух“ AMRAAM америчке производње, које користе пакистански авиони Ф-16. Како је саопштено не конференцији за штампу, ти фрагменти показују учешће пакистанске авијације у јучерашњем нападу на Индију.

„Ми имамо довољно доказа да је Ф-16 коришћен у тој мисији. Делови ракете класе „ваздух-ваздух“ AMRAAM, које користе пакистански Ф-16, откривене су источно од Раџаурија (град у држави Џаму у Кашмиру) на индијској територији“, рекао је он.

Фрагменти ракете су били показани новинарима.

„Чињеница је чињеница: пакистански Ф-16 је оборио наш ловац МиГ-21“, додао је представник Ратног ваздухопловства Индије.

У среду је Министарство спољних послова Индије саопштило да је пакистански авион оборен у ваздушном инциденту изнад спорног Кашмирског региона и додао да је и Индија изгубила један МиГ-21. Пакистанска војска је изјавила да је оборила два индијска војна авиона који су пресекли такозвану линију контроле, која раздваја делове Џамуа и Кашмира који контролишу Индија и Пакистан. Један повређени пилот је одведен у болницу, где му је указана неопходна медицинска помоћ, док се други пилот налази у притвору, додала је пакистанска војска.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала