Трамп на састанку са Кимом: Најбољи одговор који сте икада чули (видео)

© REUTERS / Leah MillisЛидери САД и Северне Кореје, Доналд Трамп и Ким Џонг Уна у вијетнамском Ханоју
Лидери САД и Северне Кореје, Доналд Трамп и Ким Џонг Уна у вијетнамском Ханоју - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун поново је потврдио на састанку са председником САД Доналдом Трампом да је спреман да изврши денуклеаризацију.

„Да нисам спреман, не бих се налазио овде“, одговорио је Ким на питање америчког новинара. Након тога се севернокорејски лидер осмехнуо, а Трамп додао: „То је, можда, најбољи одговор који сте икада чули“.

Други новинар заинтересовао се да ли је Ким Џонг Ун спреман да за то предузме конкретне мере. „То је оно што сада разматрамо“, одговорио је севернокорејски лидер.

​Амерички председник је такође нагласио да сматра да ће „под тако изузетним руководством, Северна Кореја бити врло успешна, а економски ће то бити нешто посебно“.

„Сматрам да ће се десити следеће: постићи ћемо договор који ће бити врло добар и за председавајућег Кима и његову земљу и за нас. Мислим да ће се на крају догодити управо то. Зато се и састајемо. То не значи да ће се то догодити за дан или два“, рекао је Трамп.

Он је додао да дискусија са лидером Северне Кореје тече продуктивно, стране расправљају о широком кругу питања, укључујући људска права.

„Имамо продуктивну расправу“, рекао је он. „Разговарамо о свему“, одговорио је на питање новинара. Трамп је додао да ток расправе говори да „све иде ка томе да ће на крају бити постигнут договор (о денуклеаризацији Северне Кореје)“ и донети и економски просперитет Северне Кореје.

Самит председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг Уна се завршио раније него што је планирано. Председничке колоне возила двојице лидера напустиле су хотел у коме су одржани преговори.

Лидери су почели свој други састанак у четвртак ујутру у хотелу „Метропол“ у Ханоју. Планирано је да они одрже састанак у четири ока у трајању од 45 минута, а да им се касније придруже чланови делегације и наставе састанак наредна два сата.

Обе делегације касније ће отићи на радни ручак, након чега би двојица лидера требало да се одржи церемонија потписивања заједничког договора.

Самит између Сједињених Америчких Држава и Северне Кореје у главном граду Вијетнама почео је у среду кратким састанком и вечером двојице лидера, током којег су обојица изразила своју одлучност за успех самита у Ханоју.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала