Пакистан одговорио Лаврову

© AFP 2023 / Ishara S.KodikaraЗастава Пакистана
Застава Пакистана - Sputnik Србија
Пратите нас
Пакистанске власти сагласне су да Русија постане посредник у преговорима са Индијом, изјавио је министар иностраних послова Пакистана Шах Мехмуд Куреши.

„Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров предложио је да Русија буде посредник. Не знам шта о томе мисли Индија, али Пакистан је спреман да седне за преговарачки сто како би се смањила напетост“, рекао је Куреши.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Лавров: Спремни смо да Индији и Пакистану понудимо платформу за преговоре

Подсетимо, Лавров је претходно предложио да Москва буде посредник у тим преговорима и да обезбеди место где би преговори могли бити спроведени уколико обе стране изразе спремност.

У среду је Министарство спољних послова Индије саопштило да је пакистански авион оборен у ваздушном инциденту изнад спорне кашмирске области и додао да је Индија изгубила један авион МиГ-21. 

Пакистанска војска је изјавила да је оборила два индијска војна авиона који су пресекли такозвану линију контроле, која раздваја делове Џамуа и Кашмира који контролишу Индија и Пакистан. 

Један повређени пилот је одведен у болницу, где му је указана неопходна медицинска помоћ, док се други пилот налази у притвору, додала је пакистанска војска.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала