Нови докази: Хашоги раскомадан спаљен

© AP Photo / Metafora ProductionЏамал Хашоги
Џамал Хашоги - Sputnik Србија
Пратите нас
Ал Џазира наводи да је дошла до нових сазнања која указују на то да је раскомадано тело Џамала Хашогија вероватно спаљено у пећници.

Наиме, како наводи Ал Џазира, позивајући се на своја сазнања, али и на најновије снимке резиденције саудијског конзула у Истанбулу, верује се да је тело саудијског новинара „Вашингтон поста“ спаљено на преко 1.000 степени, у пећници специјално направљеној највероватније за ту намену.

Подсетимо, Хашоги је нестао у октобру 2018, када је ушао у Амбасаду Саудијске Арабије у Истанбулу, одакле му се губи сваки траг. Након вишенедељног притиска, саудијска амбасада дозволила је турским истражиоцима да уђу у зграду и претраже је. Међутим, како су тада навеле све светске агенције, али и експерти, то је починиоцима дало довољно времена да уклоне све доказе.

Након зграде Амбасаде претражена је и кућа у којој је живео саудијски конзул, који је у међувремену напустио Турску.

Хашогијево тело никада није нађено, а према наводима оптужнице која за његово брутално убиство терети 15 саудијских обавештајаца, Хашоги је убијен у згради Амбасаде, након чега је његово тело исечено на делове и изнесено одатле.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала