На затварању традиционалног седмог по реду међународног Фестивала руске салате, који је овог викенда одржан у Дому војске у Панчеву, Обрадовић је поручио да је време да се — подигне лествица:
„Ова година је специфична јер имамо много руских салата са воћним укусом. Следеће године, очекујем да направимо највећу салату на свету и да уђемо у Гинисову књигу рекорда. Време је“, рекао је Обрадовић.
На овогодишњем фестивалу учествовало је више од стотину излагача који су показали велику креативност, како у чудесно дизајнираним производима, али и избором састојака који су донели најразличитије укусе.
Било је свега, од салата у облику бабушки, двораца, прасади, застава Србије и Русије… А поред стандардних састојака, у салате су се овог пута „умешали“ и ананас, вишње, кикирики…
Ипак, победио је традиционални рецепт Анастасије Цвијетић, Рускиње која живи у Панчеву годину дана, а која је начин прављења ове слане посластице наследила од своје баке.
„Тајна је у томе што уместо киселог, у салату стављам свеж краставац. Такође, додајем више јаја, а уместо шунке или саламе увек додам право свињско месо“, открила нам је Анастасија.
Учесници су дошли из целог Јужног Баната, Београда, Суботице, а такмичење је било вишенационално — салате су поред Срба и Руса правили и Мађари, Румуни, Словаци…
Сви су се на крају сагласили да је дошло време да заједнички следеће године направе грандиозну салату и да позову Гинисов комитет да то забележи.