Сендвич назван по посланику који га није платио

© Fotolia / Olga NayashkovaСендвич
Сендвич - Sputnik Србија
Пратите нас
Словеначки дистрибутер брзе хране специјализован за сендвиче искористио је актуелну политичку аферу која је довела до изнуђене оставке једног посланика у Парламенту и на тржиште пласирао сендвич „заступник“ (посланик).

Елвис Присли - Sputnik Србија
Елвисов сендвич — стварно краљевски (видео)
„У питању је корисна алтернатива за неукусан чин једног од 90 изабраних представника народа у нашем Парламенту“, објавила је компанија „Сендвичарна“, алудирајући на заступника Јурија Крајчича, који је на притисак своје странке Листа Марјана Шареца (ЛМШ) у понедељак вратио мандат, након што је у разговору с колегама признао да је у паузи заседања у оближњем локалу узео сендвич и прошао мимо благајне, јер продавачице на њега нису обраћале пажњу, а њему се журило.

Иако је касније платио сендвич и рекао да се радило о „друштвеном експерименту“ како би испитао будност контроле, премијер Марјан Шарец је инсистирао да Крајчич врати мандат странци, што је на крају и учинио, али уз опаску да то није заслужио и да је мера против њега превише строга, преноси Танјуг.

Фирма „Сендвичарна“ с пословницама у Велењу, Цељу, Марибору и Љубљани маркетиншки је искористила тај случај и почела да продаје сендвиче „заступник“.

Сендвич је направљен од домаћег пецива с интегралним брашном, нарезаних словеначких сухомеснатих специјалитета и киселе паприке, преноси „Хина“.

Прва серија од 90 „заступника“ отишла је у народну кухињу на Залошкој цести у Љубљани, као доказ да је реч о добротворној кампањи, док се за остале временом цена стабилизовала на 2,5 евра по сендвичу, казао је за лист „Вечер“ представник „Сендвичарне“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала