Берлускони Орбану: Увек сам те бранио, али...

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertСилвио Берлускони и Виктор Орбан
Силвио Берлускони и Виктор Орбан - Sputnik Србија
Пратите нас
Некадашњи италијански премијер и лидер странке „Форца Италија“ Силвио Берлускони имао је „дуг и срдачан телефонски разговор“ са премијером Мађарске Виктором Орбаном са „циљем да се избегне искључење Орбановог „Фидеса“ из Европске народне партије (ЕПП)“.

„Форца Италија неће гласати за твоје искључење. Увек сам те бранио и бићу увек уз тебе, али тражим да прихватиш и неке од захтева које је истакла ЕПП“, поручио је Берлускони Орбану, преноси Анса.

У саопштењу „Форца Италије“ наводи се да је Берлускони изразио дубоко уверење да би искључење „Фидеса“ представљало „велику политичку грешку“ и да „интервенише код врха ЕПП и код самог Орбана како би се постигло заједничко и позитивно решење о останку Орбана унутар велике породице ЕПП“.

Виктор Орбан - Sputnik Србија
Шта ће одлучити СНС кад буду избацивали Орбана

Наводи се да је Орбан у разговору са Берлусконијем „потврдио вољу да његова странка остане део ЕПП“.

Лидер ЕПП Манфред Вебер изјавио је да је на мађарском премијеру Орбану да одлучи у којој политичкој групи у Европском парламенту жели да буде његова странка „Фидес“.

Ројтерс преноси да је Вебер то изјавио пошто је Орбан претходно за мађарски радио „Кошут“ рекао да би „Фидес“ могао да иступи из ЕПП.

Орбан је рекао да ће „Фидес“ 20. марта разговарати о том питању.

Вебер је раније захтевао од „Фидеса“ да уклони билборде на којима се напада председник Европске комисије Жан Клод Јункер.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала