Орбан: Фидес би могао да напусти ЕПП

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаПремијер Мађарске Виктор Орбан на самиту ЕУ у Салцбургу
Премијер Мађарске Виктор Орбан на самиту ЕУ у Салцбургу - Sputnik Србија
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас да би његова странка Фидес могла да иступи из Европске народне странке (ЕПП) усред сукоба око антибриселске медијске кампање његове владе.

Виктор Орбан - Sputnik Србија
Шта ће одлучити СНС кад буду избацивали Орбана
Орбан је, говорећи за државни радио, рекао да он и даље сматра да би ЕПП требало реформисати тако што би требало да се окрене ка антиимиграционој платформи, али је истовремено и повећао изгледе да Фидес напусти ЕПП, који ће се састати 20. марта како би разговарали о том питању, преноси Ројтерс.

„Дебата би могла да се заврши тако што би Фидес одлучио да не буде у ЕПП. Уколико треба да почнемо нешто ново, онда очито прво треба да разговарамо са Пољском“, рекао је Орбан и додао да владајућа пољска странка Права и правде није део ЕПП.

Орбан је казао и да је у четвртак разговарао са званичницима ЕУ, а у недељу планира да посети главну регионалну савезницу — Пољску, као и да ће пољски премијер Матеуш Моравијецки посетити Будимпешту 15. марта, пренео је Танјуг.

У четвртак, лидер ЕПП Манфред Вебер захтевао је од Фидеса да уклони билборде на којима се напада председник Европске комисије Жан Клод Јункер.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала