Немачки лист: Тровачи, хакери, агресори – сви су они, наравно, Руси!

CC0 / Balkan Photos / Информациони рат - илустрација
Информациони рат - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
„Демонизација, санкције, бахатост“ – то су речи које карактеришу однос Запада према Русији, пише немачки лист „Лаусицер рундшау“. „Вечна претња с Истока“ је само фикција која се користи за распиривање сукоба. А страхови од гасне зависности од Русије су неосновани, уверен је аутор текста.
Ангела Меркел између Доналда Трампа и Емануела Макрона - Sputnik Србија
Отрежњење! Немачка и Француска повукле потез против вољене Америке

Онај кога стално називају зликовцем, пре или касније ће почети да се брани. „Медијски напади на противника, понављање предрасуда, претпоставке уместо доказа – све се то догађа код нас“, наводи лист

Те методе користе геополитички центри широм света. У информационом рату често се користе клишеи. Уз њихову помоћ и раније су покретани ратови. „Русија је вечна претња с Истока – то је један од тих клишеа. „А тровачи, хакери, агресори – сви су они, наравно, Руси, ко би други?“, ироничан је аутор. 

На Западу говоре да ће због пројекта „Северни ток 2“ Европа постати зависна од Русије. Све су то лажна страховања. Ствар је у томе што су испоруке руског гаса за европске државе увек биле обострано користан посао, сматра аутор. 

Новинари су се одучили од тога да разликују вест од сопственог мишљења, наставља лист. „Системска борба родила је нове неологизме: ’Русија је квазиимперија, јабука раздора за ЕУ, Путин је вечити обавештајац, стратег Кремља, преварант коме не треба веровати“, наводи аутор и додаје: „Уз војно, све стране треба под хитно да пређу на вербално разоружавање“. 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала