Павелићеви следбеници дивљали у Шибенику: Ово вам је за Мадрид!

© AP PhotoАдол Хитлер и Анте Павелић 6. јун, 1941
Адол Хитлер и Анте Павелић 6. јун, 1941 - Sputnik Србија
Пратите нас
У спомен–парку стрељаним антифашистима у Другом светском рату, који се налази на шибенском Шубићевцу, јутрос су осванули графити са усташким и нацистичким порукама, преноси Танјуг.

Споменици жртвама фашизма ишарани су кукастим крстовима, усташким словом „U“ и поруком „Ово је за Мадрид“, што се, како наводи портал „Индекс“, може протумачити као освета за недавно шарање по гробу Анта Павелића у Мадриду.

„ШибеникИН“ наводи да су кукасти крстови исцртани наопачке, те оцењује да су непознати починиоци открили своју необразованост и тиме што су на главном зиду спомен-парка уписали „anarchy“ — појам који дефинитивно не иде уз слављење фашизма. 

Споменици су ишарани пре него што је председник локалних антифашиста требало јутрос да представи детаље уређења Спомен-парка стрељаним антифашистима у Другом светском рату на Шубићевцу, а планирано је да буде уређен до лета следеће године. 

Рестовић је на Шубићевцу говорио о пројектима и плановима уређења тог спомен-парка, који би требало да буде отворен у августу 2020. године.

Како се наводи, планирано је да на отварању наступи Ману Чао, музичар познат по антифашистичком активизму.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала