Амерички сенатор „оптужио“ непостојећу брану за нестанак струје у Венецуели

© REUTERS / Carlos JassoКаракас
Каракас - Sputnik Србија
Пратите нас
Републикански сенатор Марк Рубио, који се активно залаже за одлазак са власти председника Венецуеле Николаса Мадура, изјавио је да је разлог за нестанак струје на некој „немачкој брани“, за шта се касније испоставило да је име новинара Германа Дама (German Dam), који је јавио о нестанку струје.

„Данас се десила још једна у низу експлозија трансформатора на немачкој брани у држави Боливар која је изазвала масовни нестанак струке“, написао је Рубио на Твитеру.

Каракас у мраку - Sputnik Србија
Саботажа! Над Венецуелом је извршен терористички акт

Сенатор је за тај инцидент оптужио владу Николаса Мадура.

„Сенаторе Марко Рубио, главни трансформатор се заиста запалио у Боливару, што је делимично оставило без струје венецуелански енергетски систем, али то није било на брани, а поготово не на немачкој брани. Ја се зовем Герман Дам, један сам од новинара који је објавио ту информацију“, одговорио је новинар на писање сенатора на Твитеру.

Венецуеланске власти предузимају све напоре да у наредних неколико сати поправе квар, рекао је раније Мадуро.

Како јављају медији, око 40 одсто Каракаса је већ добило струју.

Енергетски колапс у Венецуели догодио се јуче услед хаварије на највећој хидроелектрани у тој земљи „Ел Гури“. Национална корпорација за производњу електричне енергије оценила је да је тај инцидент диверзија и епизода енергетског рата против Венецуеле.

Председник Мадуро је изјавио да је инцидент последица америчког империјализма. 

Министар за комуникације и информације Венецуеле Хорхе Родригес је саопштио да је извршен сајбер-напад на станицу. Венецуела је поднела међународну жалбу врховној комесарки Уједињених нација за људска права Мишел Бачелет. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала