Синђелић промијенио исказ: У Црној Гори није планирано насиље

© Sputnik / Небојша ПоповићСвједок-сарадник Специјалног тужилаштва у процесу за такозвани државни удар, Саша Синђелић
Свједок-сарадник Специјалног тужилаштва у процесу за такозвани државни удар, Саша Синђелић - Sputnik Србија
Пратите нас
Свједок сарадник Специјалног тужилаштва Црне Горе у случају „државни удар“ Саша Синђелић демантовао је да је у Подгорици на дан парламентарних избора 2016. године био планиран насилни преврат у Црној Гори.

Он је, гостујући на ТВ Хепи рекао да су хтјели да „направе обичан протест подршке“.

На констатацију новинара да је требао да организује демонстрације, да уђу у институције, да је требало да ухапсе тадашњег премијера Мила Ђукановића и прогласе његов пораз, Синђелић је казао да „да је неко тако нешто хтио, то би спровео у дјело“.

Хапшење на дан избора у Црној Гори - Sputnik Србија
Синђелић постао сведок-сарадник у процесу против руских држављана

„С обзиром да Црна Гора и нема пуно становника, има 625.000. Наравно и они имају своју војску и полицију, нико о томе није ни размишљао. Ту се радило о томе да се ради протест подршке“, рекао је Синђелић.

Упитан да ли је свјестан да у емисији прича потпуно супротно него на суђењу, Синђелић је рекао да јесте.

„Послије ове емисије, ја могу да одем у шуму да сијечем дрва и тамо ће вјероватно доћи да ме ухапсе“, казао је Синђелић.

Упитан зашто је то урадио, Синђелић је казао да „не жели да један Србин, другар Братислав Дикић, сједи у затвору, да остали Срби тамо сједе због политике“.

Синђелић је вечерас, између осталог, рекао да новац, 125.000 евра које је подијелио оптуженима, није служио за куповину оружја и финансирање тероризма него да би националисти, који су дошли у Подгорицу да протестују против уласка Црне Горе у НАТО, имају новца за пут, смјештај…

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала