Медији откривају шта су тражили саветници Меркелове

© Sputnik / Игорь Зарембо / Уђи у базу фотографијаЗастава Немачке
Застава Немачке - Sputnik Србија
Пратите нас
Суспензија таксе од 100 одсто на српске и производе из Босне и Херцеговине захтев је и Немачке, преносе приштински медији након састанка који су главни политички саветници Ангеле Меркел имали јуче са косовским званичницима.

Саветници Јан Хекер и Матиас Лутенберг поновили су став Берлина да тарифа за робу из централне Србије омета наставак дијалога и стога су затражили да их влада Косова суспендује.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић са саветницима Меркелове — после два сата разговора обе стране ћуте

То је основни захтев немачких званичника упућен током састанака са косовским председником Хашимом Тачијем, премијером Рамушом Харадинајем и замеником премијера Енвером Хоџајем, пише Коха диторе.

Извори листа преносе да што се тиче става Немачке у погледу свеобухватног споразума Приштине и Београда, он је исти као што је то канцеларка Меркел више пута поменула, да је Берлин против промене граница Косова.

Саветници немачке канцеларке боравили су јуче и у Београду, где су се састали са председником Србије Александром Вучићем.

Шатл дипломатија западних дипломата наставља се и данас.

У Приштини борави генерални директор за политичка питања британског министарства спољних послова Ричард Мур. Он ће се поподне састати са Рамушом Харадинајем.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала