Русија: Гласањем у Конгресу Американци зацементирали став о Криму

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаСедница Савета федерације Русије
Седница Савета федерације Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Одлука америчког Представничког дома да законом забрани Белој кући да призна руски суверенитет над полуострвом Крим представља поруку председнику Доналду Трампу да је било какав други став о том питању недопустив, изјавио је члан међународног комитета Савета федерације Русије Олег Морозов.
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија
Конгрес забранио Трампу да призна Крим

„То је чисто политичка ствар, а не правна. Првенствено је то порука Трампу да без сагласности Конгреса не може да мења став о питању Крима. Поред тога, ово је и порука Трампу да Конгрес и даље мисли да он сарађује са Русијом, иако је то апсурдно“, рекао је.

Са друге стране, ово је јасан знак и да се став САД о Криму не може мењати другачије него усвајањем новог закона, што значи да се то питање не може мењати у складу са политичком конјунктуром.

Такође, што је јако битно, додао је Морозов, Конгрес је на овај начин послао јасан знак да је према Русији непопустљив, као и да међу конгресменима и даље влада русофобија и политика глобалног реваншизма.

Подсетимо, Представнички дом Конгреса САД усвојио је закон којим се Белој кући забрањује да призна руски суверенитет над Кримом. „Закон о непризнавању прикључења Крима“ усвојен је са 427 гласа „за“ и са једним гласом „против“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала