Чепурин о споразуму Србије и Евроазијске уније: Очекујемо српску ракију и сиреве

© Tanjug / Драган КујунџићАлександар Чепурин
Александар Чепурин - Sputnik Србија
Пратите нас
Очекујемо да на тржишта Евроазијске економске уније, од преко 180 милиона људи, стигну чувена српска ракија, сиреви и други српски производи, изјавио је руски амбасадор Александар Чепурин поводом вести да је усаглашен текст споразума о слободној трговини између Србије и Уније.

Чепурин је у објави на свом налогу на Твитеру навео да ће реализација тог документа допринети и јачању атрактивности Србије за инвеститоре.

Подсетимо, јуче су у Москви потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министарка трговине Евроазијске уније Вероника Никишина усагласили коначан текст Споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније.

​Љајић је јуче изјавио да је „договорен модеран текст Споразума о слободној трговини, који је у складу са правилима Светске трговинске организације и принципима савремене трговинске праксе“.

Поред Русије, Белорусије и Казахстана, са којима смо до сада имали билатералне споразуме, нови унифицирани Споразум односиће се и на Јерменију и Киргистан, прецизирао је министар.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала