„Балканска међа“ расплакала московску публику (фото)

© ФотоЕкипа филма у Москви
Екипа филма у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Филм „Балканска међа“, који ће београдска публика видети у уторак 19. марта у Сава центру и одмах након тога у биоскопима, синоћ је премијерно приказан у Москви, на свечаној премијери пред више од две хиљаде гледалаца у две пуне дворане.

„Премијера је прошла фантастично, људи су излазили уплакани из сале“, каже глумац и копродуцент Милош Биковић, који се у друштву бројне глумачке екипе из Србије поклонио московској публици. 

Свечаној премијери присуствовале су бројне личности из јавног и политичког живота Русије, на челу са министром културе Владимиром Мединским, глумцем Сергејом Безруковом, као и Јуријскепајевом Куровом, учесником у акцији на аеродрому Слатина 1999. године у Приштини, којом се филм бави.

© ФотоМилош Биковић
Милош Биковић - Sputnik Србија
Милош Биковић

„Руски медији пишу позитивно о филму и прогнозе о гледаности су најбоље. Продата су филмска права у чак 35 земаља“, открива Биковић, који је задовољан првим реакцијама публике. „Реалан утисак је да им се филм веома допао, да су препознали снажну емотивну поруку коју носи.“

Биковић откива да му је драго што ће управо овим филмом, који је добар пример копродукције, наши глумци отворити себи врата у Русији. 

© ФотоПлакат „Балканска међа“
Плакат „Балканска међа“ - Sputnik Србија
Плакат „Балканска међа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала