Хаос испред РТС-а, Жандармерија извела све демонстранте из зграде (фото)

© Tanjug / Тања ВаличУпад демонстраната у зграду РТС-а
Упад демонстраната у зграду РТС-а - Sputnik Србија
Пратите нас
Део демонстраната са протеста „1 од 5 милиона“, предвођених Бошком Обрадовићем, упао је у зграду РТС, нешто касније су им се придружили и други лидери протеста, али их је полиција око два сата касније све извела из зграде. Министар унутрашњих послова најавио је прекршајне и кривичне пријаве против оних који су, како је рекао, прекршили закон.

Полиција је извела све учеснике протеста, укључујући и лидере СЗС Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића, из зграде РТС. Неки од њих су покушали поново да уђу али им није дозвољено. Полиција је направила живу ограду испред РТС и не дозвољава учесницима протеста да уђу у зграду.

Лидер Двери Бошко Обрадовић, који је са демонстрантима упао вечерас у РТС, рекао је по уласку да они неће отићи из зграде док им не буде омогућено да гостују у Дневнику 2. У међувремену, припадници Жандармерије почели су да износе демонстранте из зграде РТС-а, а на крају су извели и Обрадовића и Драгана Ђиласа.

"Новости" су раније јавиле да грађани стоје испред главног улаза у Абердаревој улици, и очекају да им се неко обрати. Такође, међу учесницима протеста је и Вук Јеремић.

© Tanjug / Драган КујунџићПрипадници Жандармерије на улазу у РТС
Припадници Жандармерије на улазу у РТС - Sputnik Србија
Припадници Жандармерије на улазу у РТС

Обрадовић је у ходнику зграде РТС раније разговарао са полицајцем, који му је рекао да неће бити примењена сила, али да такво њихово понашање није прихватљиво.

Демонстранти су иначе разбили прозоре и улазна врата и одгурнили полицију.

Обрадовић је преговарао са уредником Зораном Станојевићем да их пусте у програм, било да је у питању дневник или нека друга емисија.

У згради РТС-а су били и Зоран Лутовац, Марко Бастаћ, Мариника Тепић…

© Tanjug / Драган КујунџићДемонстранти испред зграде РТС-а
Демонстранти испред зграде РТС-а - Sputnik Србија
Демонстранти испред зграде РТС-а

Обрадовић је раније рекао да су сви улази у РТС отворени и позвао грађане да се окупе око РТС у Таковској и поручио да ће "вечерас" ослободити РТС.

"Разићи се нећемо, бићемо овде све док нам се не омогући да се укључимо у програм. Шта је проблем да нас пусте да гостујемо два минута у Дневнику", рекао је тада Обрадовић.

Како је рекао, они нису ту да би се сукобили са полицијом и да немају проблем са њима, већ имају проблем са генералним директором и главлним уредником РТС.

"Никаква крађа се овде није десило, нико ништа ружно није рекао а камоли урадио било коме на РТС", рекао је Обрадовић.

Једна од организаторки протеста Јелена Анасоновић је, на опаску једног од уредника да не могу тако насилно да улазе рекла да су "врата била отворена".

© Tanjug / Тања ВаличПолиција у згради РТС-а
Полиција у згради РТС-а - Sputnik Србија
Полиција у згради РТС-а

Стефановић најавио кривичне и прекршајне пријаве

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је упадом учесника демонстраната протест преузео облик какав није смео — протест уз застрашивање и демолирање имовине и напад на новинаре је, како је напоменуо, нешто што никада не сме да се догађа.

„Свако ко је био у згради РТС-а и кршио закон одговараће кривично и прекршајно“, поручио је Стефановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала