Нападач са Новог Зеланда планирао да настави напад

© REUTERS / Courtesy of Twitter @ROBERT22051432Полиција приводи осумњиченог за масакр у две џамије у Крајстчерчу на Новом Зеланду
Полиција приводи осумњиченог за масакр у две џамије у Крајстчерчу на Новом Зеланду - Sputnik Србија
Пратите нас
Аустралијанац Брентон Тарант, који је оптужен за напад на џамије у граду Крајстчерч на Новом Зеланду, планирао је да настави нападе, изјавила је премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн.

Она је подсетила да је осумњичени ухапшен 36 минута након првих саопштења о пуцњави.

„У аутомобилу у којем је био пронађене су две пушке. Он је сигурно намеравао да настави са нападом“, изјавила је Ардернова на конференцији за новинаре, преноси „Њу Зиланд Хералд“.

У петак су наоружани људи извели напад на две џамије у Крајстчерчу. Према последњим подацима, погинуло је 50 људи, а отприлике исти број је повређен. Ардернова је овај напад назвала терористичким.

Припадници полиције испред џамије у Крајстчерчу на Новом Зеланду - Sputnik Србија
Порастао број жртава масакра на Новом Зеланду

Због сумње да су учествовали у нападу ухапшено је троје људи. Притом полиција сматра да је за напад одговоран један од њих — двадесетосмогодишњи Брентон Тарант родом из аустралијског града Графтона. Он је оптужен за убиство и остаће у притвору до 5. априла.

Како пишу медији, Тарант је ултрадесничар. Он је објавио и манифест од 37 страница, у којем се говори о његовим намерама, а сам напад снимао је и емитовао у директном преносу на друштвеним мрежама. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала