Русија упозорила САД у вези са Венецуелом: Брзоплети сте

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаЗаменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков
Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је упозорила Америку да не покреће војну интервенцију у Венецуели, будући да би тако нешто представљало брзоплету одлуку, изјавио је заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков на састанку са специјалним изаслаником САД за Венецуелу Елиотом Абрамсом.
Лидер опозиције Венецуеле Хуан Гваидо - Sputnik Србија
Лавров о ситуацији у Венецуели: Само Мадуро има право да поставља амбасадоре

„Узимајући у обзир да је америчка администрација већ дуже време става да су ’све опције на столу‘, што може да се протумачи и као могуће покретање војне операције како би се решило унутрашње питање Венецуеле, Русија је била приморана да упозори Америку због таквих брзоплетих одлука“, рекао је.

Рјабков је истакао и да је Русија категорички против војне интервенције.

„Интереси Русије у Венецуели морају бити заштићени у било каквом развоју сценарија. То се тиче безбедности руских грађана који се тамо налазе, али и других видова нашег присуства. Надамо се да је Вашингтон чуо наш сигнал“, нагласио је.

Он је додао и да се Русија залаже за дијалог између опозиције и власти у Венецуели, али да је тако нешто могуће само уколико се обуставе спољашњи притисци.

Рјабков је навео и да је Москва спремна за дијалог са свим заинтересованим странама по питању Венецуеле, укључујући ЕУ и групу Лима, те је оценио да су преговори са Абрамсом били поприлично комплексни, али искрени.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала