Русија још није добила одговор од Француске са објашњењем Макронових речи о РТ и Спутњику

© REUTERS / Michel Euler/PoolПредседник Француске Емануел Макрон
Председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва није добила одговор од Париза на захтев да објасни речи председника Француске Емануела Макрона које се односе на руске медије Спутњик и РТ, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Упутили смо дипломатску ноту само како бисмо разумели да ли је то (изјава председника Француске) његов лични став или став француских власти и да се разјасни то питање. Од француске стране нисмо добили ништа. Они могу да оптужују, али не могу да поткрепе своје речи“, истакла је Захарова говорећи на конференцији о слободи говора.

Главни уредник РТ и Спутњик Маргарита Симоњанаргарита Симоньян - Sputnik Србија
Симоњанова о Макроновим тврдњама: РТ и Спутњик не купују налоге

Почетком фебруара Захарова је саопштила да је Министарство спољних послова Русије упутило ноту Амбасади Француске због информација које су се појавиле у медијима да је француски председник Емануел Макрон говорио о „мешању“ телевизије РТ у протесте „жутих прслука“ како би се разјаснило шта је тачно Макрон рекао.

Како је раније објавио лист „Поан“, на састанку са француским новинарима Макрон је изјавио да је један од лидера Покрета „Жути прслуци“ Ерик Друе „медијски производ и производ друштвених мрежа“. Према његовим речима, „жути прслуци“ су добијали савете из иностранства, а њихова активност се подржава „купљеним налозима на друштвеним мрежама и троловима“. Међу њима је он издвојио РТ и Спутњик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала