На Косову 200.000 комада нелегалног оружја

© Фото : Divulgação / PM-AMОружје
Оружје - Sputnik Србија
Пратите нас
Процењује се да на територији Косова постоји 200.000 комада оружја у илегалном поседу, а од децембра досад је надлежним службама стигло само 500 захтева за њихову легализацију.
Балкан - Sputnik Србија
Балкан се поново наоружава — ко намерава да притисне црвено дугме (видео)

Још три месеца је остало до истека рока за легализацију илегалног оружја, а заменик косовског министра унутрашњих послова Изми Зека изјавио је за приштински „Експрес“ да је велика количина илегалног оружја на Косову последица неповерења у институције и напетих односа између Косова и Србије.

Сви грађани који поседују илегално оружје имају прилику да до јуна ове године поднесу захтев за легализацију, а одлуку о томе донело је Министарство унутрашњих послова.

Зека каже да око 200.000 комада илегалног оружја у поседу грађана представља претњу пре свега по њихову безбедност.

„Тренутно је више од 500 захтева за легализацију оружја упућено МУП-у, а процењује се да ће до краја ове кампање бити легализовано између 1.300 и 1.400 комада оружја“, додао је Зека, који каже да је то мало и да би он желео да на Косову нема илегалног оружја, пренео је Танјуг.

Иначе, грађани који поседују илегално оружје могу бити кажњени новчаном казном од 7.500 евра или затворском казном у трајању до пет година.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала