Примаков: Злочиначку НАТО организацију треба казнити

© Sputnik / Дејан СимићПосланик руске Државне думе Јевгенијн Примаков на конференцији „Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва“
Посланик руске Државне думе Јевгенијн Примаков на конференцији „Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланик руске Државне думе Јевгенијн Примаков изјавио је да је главна претња светској безбедности Атлантски пакт, јер је то агресивна организација која крши међународно право, а све је почело са нападом на СР Југославију.

„НАТО је агресивна, злочиначка организација која пре или касније мора да буде кажњена за злочине које је починила. Својеврстан Нирнбершки или неки други процес, па и неки попут оног у Хагу, мораће да се догоди. Можда ми то нећемо дочекати, али десиће се сигурно. Отворена је Пандорина кутија да се ратови покрећу без сагласности СБ УН“, рекао је Примаков.

Он је нагласио да НАТО увек прати медијска кампања када се сопственом становништву испира мозак како би се оправдао ратни поход. Тако је било и у случају СР Југославије, Либије, Сирије, Ирака, Грузије.

„То је организација заснована на лажима, свесним лажима, и после 20 година треба да се замислимо шта те лажи нама припремају даље. Поништавају се сви споразуми који спречавају трку у наоружању, распоређују се трупе тамо где их није било, и данас треба говорити о ратној претњи и како то спречити“, рекао је посланик руске Думе.

Он је зато позвао Европљане да о томе размисле и да поставе таква питања својим владама.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала