Хан: Иницијатива из Београда вредна Нобелове награде

© Tanjug / Зоран ЖестићЈоханес Хан и Александар Вучић у Београду
Јоханес Хан и Александар Вучић у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Комесар ЕУ за проширење, а од данас и амбасадор Спортских игара младих Јоханес Хан рекао је да је ова иницијатива највећи спортски догађај међу аматерима у свету и да све што је у оквиру ње постигнуто вреди Нобелове награде, преноси Танјуг.
Јоханес Хан - Sputnik Србија
Хан са Вучићем и Тачијем: Мораћете да попустите да бисте добили нешто више

Европски комесар је на свечаности у Београду рекао да ће уложити све могуће напоре да подржи ову врсту регионалне иницијативе и у будућности, као што је то радио и до сада, посебно међу младима.

Хан је на свечаности на којој је проглашен за амбасадора Игара, рекао да је ово признање за њега лично највише које је добио и које ће икада добити. 

„Била је, јесте и биће одлична идеја да се младима пружи прилика да играју једни с другима, да искористе своје таленте, интересовања, амбиције, а све у оквиру здраве конкуренције“, рекао је Хан.

Овај догађај је, према његовим речима, прерастао у највећи спортски догађај међу аматерима у свету и то је велико достигнуће.

„Оно што никада нисам радио као политичар, нисам се захваљивао спонзорима, али сада ћу начинити изузетак и захвалити се свим спонзорима што су финансирали ову врсту активности, јер мислим да је то најбоља могућа инвестиција коју неко може да уложи у друштво“, истакао је Хан.

И ако то допринесе бољем међусобном разумевању, помирењу, допринеће и ситуацији у региону, међу земљама, а омогућиће и стварање пријатељства за цео живот.

„Уверавам вас да ћете имати подршку и у будућности“, рекао је он. 

Како каже, има много прича о томе ко је најбољи кандидат за Нобелову награду.

„Ова иницијатива би била најбољи могући кандидат, јер оно што сте постигли и урадили вреди да буде награђено и изван региона“, закључио је Хан. 

Спортске игре младих представљају највећу манифестацију за децу и омладину у региону, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства, а већ неколико година омогућавају бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина основцима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије. 

Игре су постале препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона и највећа су манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног олимпијског комитета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала