Приштина шокирана изјавом швајцарског амбасадора

© Tanjug / Филип КраинчанићСпоменик Скендербегу у Приштини
Споменик Скендербегу у Приштини - Sputnik Србија
Пратите нас
Изјава амбасадора Швајцарске у Приштини Жана Ибера Лебеа да привремене институције плаћају „лажне ратне ветеране, а међународна заједница им финансира кључне пројекте“ за потребе грађана, изазвала је реакцију политичких и институционалних представника, преноси Танјуг.
Амбасадор САД у Србији Кајл Скот - Sputnik Србија
Како је амбасадор Скот нагло „поправио“ однос према Београду

Амбасадор Лебе је то рекао јуче у Србици (Скендерај), где је отворио фабрику воде.

Он је додао да „није нормално“ да Косово има новац, али га злоуотребљава, посебно плаћањем „лажних ветерана“.

Председник Удружења тзв. ратних ветерана Насим Харадинај је поводом те изјаве амбасадора Лебеа рекао да су „лажни ветерани“ у Швајцарској.

Насим Харадинај је за приштинску „Газету експрес“ рекао да не жели да коментарише изјаву швајцарског амбасадора који је, како је рекао, злоупотребио ситуацију.

„На Косову има лажних ветерана… (амбасадор) Има своје ветеране у Швајцарској, а део лажних ветерана су сам амбасадор и Швајцарска“, рекао је Харадинај.

Он је позвао Швајцарску да дође и помогне Приштини да идентификује те „лажне ветеране“.

Хашим Тачи и Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Харадинај: Тешко је више веровати Европљанима

Очекује, рекао је, да се у вези са тим питањем коначно нешто предузме, али да се најпре види који су то Албанци који имају швајцарско држављанство.

На изјаву швајцарског дипломате је реаговао и председник парламента, Кадри Весељи, рекавши да управо у месту где је отворена фабрика воде има пуно „правих бораца који су се борили у оквиру ОВК“.

„Овде, где је уложена ова велика инвестиција, часни амбасадоре, боло је много правих бораца ОВК. У овој области има много хероја, а постоје људи који и данас доприносе миру. Ова земља је знала да даје ратнике, али и веома велике политичаре, као што је председник Косова Хашим Тачи, који је управо из овог региона“, навео је Весељи, пренео је „Експрес“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала