Турска: С-400 нам је потребан, нема препродаје

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Уђи у базу фотографијаЛансирни противракетни систем С-400
Лансирни противракетни систем С-400 - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски комплекси С-400 су потребни Турској, неће бити никаквих препродаја, изјавио је шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу на крају разговора са руском колегом Сергејем Лавровом у Анталији.
Лансирни противракетни системи С-400 Тријумф - Sputnik Србија
Ердоган: Не одустајемо од куповине руских С-400

„Ми смо потписали споразум са Русијом. Турској су потребни ракетни комплекси. Консултовали смо се са многим државама, разговарали, али неке државе нису хтеле да нам испоруче противваздушне ракетне системе и ми смо се договорили са Русијом и потписали споразум. Тај документ је потписан. Он је на снази и сада разговарамо о датуму испоруке“, рекао је Чавушоглу.

Он је нагласио да је, „када се треће земље противе одлуци друге две државе — то једноставно у супротности са међународном политиком“.

„Ми смо са Русијом потписали споразум, и нас се не тичу треће државе. Ми купујемо за сопствене потребе, противваздушни ракетни систем нам је потребан. Русија може да продаје трећој држави С-400, зашто бих ја био против производа који купујем за себе? Важна ствар је што се неки делови производе у Турској“, објаснио је шеф турске дипломатије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала