„Озбиљно схватите Приштину и реагујте!“ Шта је Вучић пренео немачким посланицима

© Tanjug / Сава РадовановићАлександар Вучић) састао се у Београду с посланицима немачког Бундестага Петером Бајером
Александар Вучић) састао се у Београду с посланицима немачког Бундестага Петером Бајером - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са посланицима немачког Бундестага Петером Бајером и Кристијаном Шмитом, са којима је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи и проблемима у дијалогу са Приштином.

Говорећи о проблемима у дијалогу са Приштином, Вучић је истакао да је Србија потпуно посвећена дијалогу у циљу постизања компромисног решења, али је Приштина блокирала дијалог увођењем такси на робу из Србије. 

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Косовски Албанци живе у прошлости

„Приштина није испунила једини услов из Бриселског споразума, а то је формирање ЗСО. Увели су антицивилизацијске таксе на робу из Србије и БиХ и усвојили платформу која у потпуности онемогућава наставак дијалога“, закључио је председник Вучић и нагласио да очекује да Немачка, Европска унија и шира међународна заједница озбиљно схвате овакве потезе и на њих адекватно реагују.

Вучић је рекао да је Србија поуздан и одговоран партнер, нагласивши да односе са Немачком карактерише развијена сарадња на свим пољима.

Он је констатовао да је Немачка један од најзначајнијих економских партнера Србије, као и један од највећих инвеститора у српску привреду.

„У Србији послује око 400 компанија са немачким капиталом, које запошљавају око 60.000 радника“, навео је председник Вучић.

Током сусрета са посланицима немачког Бундестага, Вучић је нагласио да је стратешко опредељење Србије пуноправно чланство у ЕУ и истакао да веома цени континуирану подршку Немачке у процесу евроинтеграција.

Представници Бундестага су навели да се Немачка залаже за проналажење начина за интензивирање дијалога, очување мира и стабилности, економски просперитет, као и за то да нема промене граница.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала