Драгољуб Милановић код Лазанског: НАТО је намерно побио људе у телевизији (видео)

© Sputnik / Дејан Симић / Hекадашњи генерални директор РТС-а Драгољуб Милановић и аутор емисије Мирослав Лазански
Hекадашњи генерални директор РТС-а Драгољуб Милановић и аутор емисије Мирослав Лазански - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Некадашњи генерални директор Радио-телевизије Србије Драгољуб Милановић тврди да нико није веровао да ће Савезна Република Југославија заиста бити бомбардована и напомиње да су страни новинари, у ноћи када је био бомбардован РТС, били у згради телевизије пре самог напада. Завршили су посао и отишли.

У емисији „На нишану Лазанског“, Милановић, који је био директор РТС у време бомбардовања, подсећа да је Бил Клинтон, тадашњи председник САД, признао да су они хтели да казне пропагандну машинерију Милошевића.

„То је изјавио дан после бомбардовања РТС-а. Дакле, они су хтели да нас казне, да побију људе. Да су хтели само штету, могли су само да сруше антенски стуб уз зграду и програм не бисмо могли дуже време да емитујемо. Међутим, хтели су да побију људе“, напомиње Милановић.

На питање Мирослава Лазанског да ли је СРЈ, пре двадесет година, ушла у рат против НАТО-а са неком медијском стратегијом, Милановић одговара одрично.

„О медијској стратегији се не би могло говорити ни током бомбардовања, ни пре њега, нити после. Никакве стратегије није било, а једино што смо ми, хтели — не хтели, морали, то је да одговарамо на ту сатанизацију Србије која је била невероватна, бар за мене и људе који су са мном радили. Питање је да ли је и касније, након бомбардовања, нека земља у свету достигла такав степен сатанизације као ми“, рекао је Милановић.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала